Detijger.jouwweb.nl
leefomgeving » jacht en voedsel

Jacht en voedsel van de tijger


Tijgers zijn echte jagende dieren en eten vooral hoefdieren zoals zwijnen, herten en buffels. Hij besluipt zijn prooi en slaat hem met zijn voorpoten tegen de grond. Daarna dood hij zijn prooi met een dodelijke beet en de nek of romp. Voor hij gaat eten sleept hij het beest eerst naar een rustige plek. De resten verbergt hij voor zijn volgende maaltijd. Over een grote prooi kan de tijger wel 4 dagen doen. Zolang het dier niet op is blijft hij in de buurt. Gemiddeld vangt een tijger eens in de 8 dagen een prooi. Als de tijger de achtervolging in moet zetten gebeurd het maar 1 op de 20 keer dat hij zijn prooi vangt. 's Middags slaapt de tijger vaak. Dit is omdat de tijger niet goed tegen warmte kan. Hij jaagt daarom vaak 's avonds of 's nachts. Heel soms jaagt hij 's ochtends. De tweede reden dat hij vooral in het donker jaagt is dat hij in het donker beter kan zien. Ook horen kunnen tijgers beter in het donker dan overdag.